Cafes en restaurants

Op zoek naar een lekkere start, onderbreking of afsluiting van uw rondvaart?

Wilt u Amsterdam echt beleven tijdens uw rondvaart? Ga dan voor een lekker hapje of drankje langs bij een van de karakteristieke café’s of restaurants die Amsterdam te bieden heeft.

We hebben een aantal van de meest bijzondere café’s en restaurants voor u op een rij gezet. 

Heeft u vragen over het handigste opstappunt, of wilt u de rondvaart bijvoorbeeld bij een restaurant eindigen, neem dan gerust contact op om uw wensen te bespreken.

Meer informatie

Neem contact met ons op!

Restaurants

 • Een unieke locatie in Amsterdam met internationale allure, een sprankelende sfeer en buitengewoon fantastisch eten. Een blend van Miami, Barcelona en de Côte d’Azur: een industriële locatie – een oude wijnterminal – turned fashionable chic. Kom langs en laat je verrassen door de immense ruimte (2200m2), het ‘top notch gestylde’ interieur, de zes meter lange visvitrine, de hoogwaardige kookkunsten en de zestien meter lange muurschildering van neo popart kunstenaar Selwyn Senatori.

  The Harbour Club is zeer goed met de sloep te bereiken maar bevindt zich wel wat uit het centrum in Amsterdam oost, het is ongeveer 45 minuten varen vanaf het centrum.

  http://theharbourclub.com/amsterdam/

 • Het nieuwe restaurant MOS Amsterdam wordt gerund door chef-kok Egon van Hoof (voormalig keukenchef van Stefan van Sprangs sterrenzaak Aan de Poel in Amstelveen) en maître-sommelier Henry Pattiwael van Westerloo (voormalig maître-sommelier van Fitou in Loosdrecht). MOS Amsterdam heeft een Frans-internationale keuken waar gewerkt wordt met pure en eerlijke ingrediënten en veel seizoen producten. Egon van Hoof, opgeleid door onder meer Ron Blaauw, vertelt: “De ligging, de unieke ruimte en het geweldige uitzicht over het IJ maken dit dé locatie voor ons nieuwe restaurant”.

  Restaurant MOS is gelegen aan de nieuwste haven van Amsterdam, ijdock marina en is dus heel goed met de sloep te bereiken.

  http://www.mosamsterdam.nl/

 • Een uniek terras aan het water aan de Dijksgracht 4. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer op loopafstand van het centraal station. Een zeer geschikte locatie om een borrel te houden of om iets te eten na een vaartocht.

  http://www.hannekesboom.nl

 • De beste biefstuk van Amsterdam – of van de wereld?

  Hoe het ook zij, van heinde en verre komen ze naar Loetje om de beste biefstuk van het land te komen eten. Loetje heeft inmiddels meerdere vestigingen in Amsterdam die allemaal goed met de boot zijn te bereiken.

  http://loetje.com/

 • In het hart van Oud-Zuid, daar waar de vijf Amsterdamse grachten samenkomen, vindt u The Harbour Club Kitchen. Een uniek restaurantconcept gelegen op een historisch stukje Amsterdam aan het water en gevestigd in het viersterren Wyndham Apollo Hotel. Deze locatie is perfect met de sloep te bereiken.

  http://theharbourclub.com/kitchen/

 • Café-Restaurant Riva kenmerkt zich door een internationale keuken, een uitgebreide wijnkaart en een mooi terras op de Amstel. U kunt bij ons terecht voor lunch, borrel en diner. Er isvanaf 18:00 uur gelegenheid gratis te parkeren bij de Rembrandttoren (4 min. loopafstand). Dit is een uitgelezen plek om te dineren na een vaartocht over de grachten, hou rekening met circa 25 minuten vaartijd vanaf het centrum.

  http://caferestaurantriva.nl/

 • Gelegen tussen het Tropenmuseum en de Amsterdamse stadsdierentuin Artis, aan de rand van het centrum vindt u Restaurant Elkaar. Bij Restaurant Elkaar hangt een gezellige en informele sfeer die wordt versterkt door de wisselende exposities van verschillende moderne kunstenaars. Aan stijlvol gedekte tafels, geniet u van de Frans-Mediterraanse à la carte gerechten of een van de wisselende menu’s.

  Het ruime terras met uitzicht op de oude stadspoort, is een unieke plek voor een uitgebreide lunch of romantisch diner. Hier zit u heerlijk tussen de bomen aan het water met prachtig uitzicht.

  http://www.etenbijelkaar.nl/

 • De Ysbreeker is een café-restaurant aan de Weesperzijde 23 aan de Amstel. De naam is ontleend aan de ijsbreker die er van 1702 tot rond 1860 voor de deur lag om het water van de Amstel in vorstperioden ijsvrij te houden. De Ysbreker heeft een zeer gevarieerde kaart voor zowel lunch als diner en is een perfecte plek om een vaartocht te starten of te laten eindigen.

  http://www.deysbreeker.nl/

 • Waterkant is geïnspireerd door het mooiste stukje Paramaribo aan de Suriname rivier. Net als in Suriname ligt Waterkant in het centrum van de stad aan het water en is het de ultieme plek om te ontspannen, verbinden en genieten. Het is een plek waar mensen met elkaar kennismaken, ongeacht afkomst, leeftijd, geslacht of sociale klasse. Op het menu staan niet alleen typisch Surinaamse producten zoals het traditionele Parbo bier en Roti, maar ook Angus burger en kip van ’t spit. Zeker de plek voor een fijne after work drink, een lekkere maaltijd en wat zon! Schuif gezellig aan want iedereen is welkom. Waterkant is gelegen onder de Q-park garage Europarking. Dit is onze favoriete op- of afstapplek.

  http://www.waterkantamsterdam.nl

 • Café-restaurant “Bickers a/d Werf” is uniek gelegen bij een prachtige jachthaven en wandelpromenade aan het Westerdok. Lekker buiten eten in de stad, aan een intieme jachthaven met prachtig uitzicht over het water.

  Bickers is een gezellig restaurant met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, optimale service en bediening in een warme ambiance waar sfeer de hoofdrol speelt.

Cafes

 • Hesp is al jarenlang een populaire uitgaans en ontmoetingsplaats voor jong en oud, zakelijke gasten, vaste gasten, studenten, toeristen en buurtbewoners. Café Hesp staat bekend om het ruime assortiment dranken. Zo hebben zij 20 bieren op de tap en is er een keuze uit diverse schenkwijnen. In het restaurant biedt ruime keuze uit zowel klein gerechten als onze specialiteiten van de kaart. Het terras aan het water van de Amstel ligt vol in de zon en is heel goed te bereiken per boot. Deze locatie is ook zeer geschikt als op of afstapplek.

  http://cafehesp.nl/

 • Brouwerij ’t IJ is een Amsterdamse brouwerij waar uitsluitend speciaalbieren gebrouwen worden. De brouwerij is gevestigd in het oosten van de stad. Het bier wordt op twee locaties gebrouwen. Aan de Funenkade, naast Molen de Gooyer, worden alle tapbieren van de brouwerij gebrouwen. Op deze locatie bevindt zich ook het proeflokaal van de brouwerij.

  http://www.brouwerijhetij.nl/

 • Café De Pieper op de hoek van de Prinsen- en de Leidsegracht bestaat al sinds 1665. Het is een beetje verzakt, maar prachtig in oude staat: glas-in-lood raampjes, alles bruin. Aan de kleine en lage bar is weinig plaats, maar gelukkig staan er veel kleine tafeltjes. Daaraan zit een goede dwarsdoorsnede van de Amsterdamse bevolking: van gecoiffeerde heer tot groepen borrelende collega’s. Ze komen hier ook voor de geweldige service; jongens met witte overhemden en dassen bedienen je hier namelijk tot aan je tafel.

 • In Proeflokaal Arendsnest wordt alleen bier van deze Nederlandse brouwerijen geschonken. Ze hebben maar liefst 30 bieren op tap en meer dan 100 op fles. Aan de Herengracht 90 kunt u al meer dan 15 jaar terecht voor heel bijzonder bier van eigen bodem. Het is inmiddels een begrip bij liefhebbers van Nederlands bier. En daar zijn ze trots op. Ons personeel weet alles van de specialiteiten van het café en vertelt er graag over. Het café met een sfeervol taplokaal, een terras aan het water en een proeflokaal waar ze bierproeverijen voor groepen van maximaal 32 personen organiseren. In het café kunnen gasten niet alleen terecht voor een lekker glas bier maar er dus ook wat over leren.

  http://www.arendsnest.nl/

 • Café ‘t Smalle Drinken in de Jordaan in Amsterdam heeft een bijzondere geschiedenis. Op de plek van het huidige café begon in 1780 Pieter Hoppe een likeur- en jeneverstokerij. Cafe ’t Smalle is een van de leukste oude kroegen in de Jordaan op een werkelijk unieke hoeklocatie met uitzicht op zowel de Egelantiersgracht als de Prinsengracht. Het beperkte hoogteverschil van straatniveau met de gracht, maakt dat het pand van ’t Smalle een van de mooiste plekken is in de Jordaan en een bijzonder fotogenieke locatie. Zeker bij mooi weer, als het terras open is, is dit voor zowel Amsterdammers als toeristen een ideale en pittoreske place-to-be. Aan de steiger kan met sloepjes en kleine bootjes worden aangelegd. ‘t Smalle Drinken is een prima start- en eindpunt om de bijzondere plekken van het oude centrum en de Jordaan al wandelend te ontdekken.

  http://www.t-smalle.nl/