Skip to content

Salonboot huren Amsterdam

“Het was een onvergetelijke ervaring.” Dat is wat we vaak horen van onze klanten. Of het nu gaat om een bruiloft, zakelijke bijeenkomst of een feest. Onze salonboten zijn stuk voor stuk uniek en bieden in combinatie met onze ervaren crew de juiste ingrediënten voor een beleving om nooit te vergeten. Wij, de oprichters van Amsterdamboothuur.nl, zijn opgegroeid op het water en varen nog steeds met veel plezier. Vandaar dat we hoge eisen stellen aan onze schepen en onze bemanning. Al onze salonboten zijn luxe uitgerust en hebben een rijke geschiedenis.

Bijna alle wensen zijn door ons te vervullen en daarnaast zijn al onze salonboten uitgerust met:

Ervaren kapitein
Hostess (optioneel)
Toilet
Diverse cateringopties
Hostess (optioneel)
Geluidsinstallatie
Sfeerverlichting
Verwarming (geschikt voor 4 seizoenen)
Elektrisch, geruisloos & milieuvriendelijk

“Het was een onvergetelijke ervaring.” Dat is wat we vaar horen van onze klanten. Of het nu gaat om een bruiloft, zakelijke bijeenkomst of een feest.

Graag adviseren wij u vrijblijvend over welke salonboot het beste bij u past en wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Salonboot Valerie

– “De koninklijke”
Salonboot huren Amsterdam: Valerie

Bijzonderheden Salonboot Valerie

Capaciteit VALERIE

Transfer/floating dinner 19 personen Borrel 19 personen Buffet 15 personen Zittend diner 12 personen
245,- per uur*

* Excl. 9% BTW en excl. € 1,50 p.p. vermakelijkheidsbelasting.

De Salonboot Valerie is met recht een koninklijke salonboot, zij is gebouwd in 1930 op een beroemde Amsterdamse scheepswerf. Koningin Wilhelmina is regelmatig met de Valerie gesignaleerd, varend over de Amstel.

Deze schitterende salonboot is geschikt voor groepen tot 19 personen, die in luxe willen genieten in Amsterdam. Dankzij het grote dakraam en de grote raampartijen geniet u binnen in de salonboot van natuurlijk licht en perfect uitzicht rondom, zonder dat u last heeft van weersinvloeden.

In de zomer kunnen de ramen eruit en is de Valerie volledig open!

De Salonboot Valerie is met recht een koninklijke salonboot, zij is gebouwd in 1930 op een beroemde Amsterdamse scheepswerf. Koningin Wilhelmina is regelmatig met de Valerie gesignaleerd, varend over de Amstel.

Salonboot Marjet

– “De romantische”

Salonboot Amsterdam: Marjet

Bijzonderheden Salonboot Marjet

Capaciteit MARJET

Transfer/floating dinner 12 personen Borrel 12 personen Buffet 12 personen Zittend diner 8 personen
215,- per uur

*Excl. 9% BTW en excl. € 1,50 p.p. vermakelijkheidsbelasting.

Salonboot Marjet is gebouwd in 1929 bij firma Haak. Typerend is de Art Deco/Amsterdamse school stijl van het interieur, waarbij veel gebruik gemaakt is van eikenhout. Door de warme uitstraling van het oude houtwerk, samen met de granito aanrecht en het aanwezige glas-in-lood is er in de salon van de Marjet een serene nostalgische sfeer. 

In de zomer kunnen de ramen eruit en is de Marjet volledig open!

Salonboot Marjet is gebouwd in 1929 bij firma Haak.

Salonboot Monne de Miranda

– “De high- end salonboot van Amsterdam ”

Salonboot huren: Roos

Bijzonderheden Salonboot Monne de Miranda

Capaciteit Monne de Miranda

Transfer/floating dinner 50 personen Borrel 50 personen Buffet 45 personen Zittend diner 45 personen
410,-  per uur*

*Excl. 9% BTW en excl. € 1,50 p.p. vermakelijkheidsbelasting.

De Monne de Miranda is een lust voor het oog. Groepen tot 50 personen kunnen genieten van een borrel, lunch of een exclusief diner op de grachten van Amsterdam. De keuken aan boord is uniek en geeft de mogelijkheid voor live cooking. Naast de reguliere (zakelijke) vaartochten is de klassieke salonboot ook uitermate geschikt voor huwelijken, uitvaarten en andere speciale gelegenheden. Ruimte, luxe en comfort zijn de kenmerken die het unieke karakter van de Monne de Miranda het best omschrijven. We bieden u graag de mogelijkheid om het schip vooraf te bezichtigen en de wensen te bespreken.

De Monne de Miranda is een lust voor het oog. Groepen tot 50 personen kunnen genieten van een borrel, lunch of een exclusief diner op de grachten van Amsterdam.

Salonboot Jean Schmitz

– “Elegante en sfeervolle salonboot ”

Salonboot huren: Roos

Bijzonderheden Salonboot Jean Schmitz

Capaciteit Jean Schmitz

Transfer/floating dinner 30 personen Borrel 30 personen Buffet 24 personen Zittend diner 24 personen
310,-  per uur*

*Excl. 9% BTW en excl. € 1,50 p.p. vermakelijkheidsbelasting.

De Jean Schmitz is een zeer sfeervolle klassieke salonboot met diverse authentieke elementen. De gezellige bar staat centraal waardoor er twee knusse ruimtes gecreëerd worden. Hierdoor is de luxe salonboot uitermate geschikt voor een staand ontvangst om vervolgens aan tafel te gaan. Koper en marmer gecombineerd met hout en fluweel zorgen voor een klassieke nautische sfeer. Bij goed weer kunnen de zijkanten grotendeels geopend worden. Ook de luxe rondzit achterin is uitermate geschikt om in stijl van de culinaire mogelijkheden en de Amsterdamse grachten te genieten.

De Jean Schmitz is een zeer sfeervolle klassieke salonboot met diverse authentieke elementen.

Klanten over Amsterdamboothuur.nl

Salonboot huren Amsterdam

Mooie boot. Fantastische service. Aan alles was gedacht. Het was tot in de puntjes geregeld. Het was helemaal af. Een absolute aanrader!

Salonboot huren Amsterdam

Perfect service. Beautiful boats. Good food and great attention for details. Best way to experience Amsterdam from the water.

Salonboot huren Amsterdam

Boot gehuurd voor vrijgezellenfeest, goed geregeld, boot was op tijd, route in overleg, drinken was koud en voldoende aan boord.

Salonboot huren Amsterdam

Erg klantvriendelijk en service gericht! Een mooie, representatieve boot, zeker in vergelijking met andere aanbieders. Een echte aanrader voor een succesvol evenement / uitje. Het hele gezelschap heeft genoten. Zeker voor herhaling vatbaar.

Waarom een salonboot huren in Amsterdam?

 

Welke salonboot moet u huren als u Amsterdam op zijn mooist wilt zien? Een van de salonboten van Amsterdam Boothuur. Zo vaart u uit in stijl in de klassieke sfeer van de Amsterdamse School. Dus veel chic donker eikenhout en royale raampartijen. Maar wel met maximaal comfort want onze salonboten zijn uitgerust met dubbel glas, verwarming, toilet en stille elektromotor, alles bij elkaar wat u nodig heeft voor een onvergetelijk uitje met uw familie, vrienden of collega’s.

Het is niet voor niets dat zoveel mensen een salonboot huren in Amsterdam. Onze hoofdstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en heeft talloze bezienswaardigheden. Tijdens uw vaartocht ziet u dan ook de fraaiste plaatsen en gebouwen. Meer dan 400 jaar aan cultureel erfgoed trekt aan u voorbij. Favoriete bestemmingen van mensen die onze salonboot huren in Amsterdam:

 • het VOC-schip “De Amsterdam”
 • het Scheepvaartmuseum
 • de ‘Gouden Bocht’ (tussen de Vijzelstraat en Leidsestraat)
 • de Oude Kerk
 • de Westerkerk
 • het Anne Frank Huis
 • de Onze Lieve Vrouwekerk
 • het Huis met de hoofden
 • huis Bartolotti

Ontdek de routes

Als u een salonboot huurt in Amsterdam kunt u kiezen uit veel verschillende vaarroutes. Na elke bocht krijgt u een nieuw beeld van een buurt. Natuurlijk geldt dit voor de prachtige Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht. Maar ook de Plantage-buurt en de Westelijke Eilanden zijn sfeervol en rijk aan historie. Hierover kan onze gids u veel vertellen bijvoorbeeld tijdens onze Westelijke Eilanden-route, Plantageroute, Regenboogroute, Berlageroute of Culinaire Route (salonboot met diner).

Eigen route met uw salonboot?

Amsterdam Boothuur denkt mee Heeft u zelf een route, pand, monument of speciaal adres in gedachte? Wilt u hiervoor een salonboot huren? Wij denken graag met u mee. In overleg met u zetten wij een unieke route uit waarbij wij varen tussen onze vele aanlegplaatsen. Bent u benieuwd naar onze eigen adviezen en tips? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie.

Moderne inrichting

Wilt u in optimaal comfort genieten van uw salonboot in Amsterdam? Onze salonboten zijn voorzien van alle moderne gemakken:

 • ervaren kapitein
 • professionele hostess (optioneel)
 • diverse cateringoptie
 • sfeerverlichting
 • verwarming (geschikt voor 4 seizoenen)
 • geluidsinstallatie
 • toilet
 • elektrische motor (geruisloos en milieuvriendelijk)

Salonboot met diner, hapjes en dranken

Uw boottocht wordt nog gezelliger met iets lekkers. De sfeer komt pas echt goed los als er goed eten en drinken is op de salonboot. Amsterdam Boothuur verzorgt graag een smaakvolle borrel met vele drankjes, hapjes en zelfs met een uitgebreid diner. Zo heeft u alles in één keer geregeld: uw activiteit, de sfeer én het eten en drinken. Amsterdam Boothuur maakt er iets bijzonders van met diverse culinair hoogwaardige diner-arrangementen zoals:

Meer

Gerelateerd aanbod

Luxe sloep huren

Een sloep is een in vergelijking met een rondvaartboot klein en vaak open. Een sloep heeft hierdoor vrij zicht rondom en kan op plekken varen waar een rondvaartboot te groot voor is.

Ga genieten van Amsterdam!

Aarzel niet en vertel ons je wensen.

Formulier wensen

Linker helft

Direct antwoord? Bel ons gerust