Handige tips voor als je gaat varen in Amsterdam

Ga je binnenkort varen in Amsterdam, lees dan de volgende tips goed door. We hebben de handigste tips op een rij gezet, opgesplitst in de volgende categorieën.

 Boeken van een boot

Denk na over het soort boot waarin je een rondvaart wilt

Amsterdam Boothuur heeft diverse soorten boten. Zo hebben we een aantal grote sloepen waarmee je met groepen tot maximaal 45 personen kunt genieten van de Amsterdamse grachten. Het varen in een sloep is vooral geschikt voor bij mooi weer.

Ook hebben we de beschikking over een aantal salonboten. In deze boten kan je bij minder goed weer ook overdekt zitten. Bij mooi weer kunnen alle ramen eruit zodat in de salonboten ook van de zon te genieten is. De salonboten zijn all-round en geschikt voor zonnige rondvaarten, diners, borrels en zakenbijeenkomsten.

Denk goed na over de opstaplocatie en bestemming

Zeker als je met meerdere mensen gaat varen die op eigen gelegenheid komen is het belangrijk om op een handige plek af te spreken. Komen jullie met openbaar vervoer of met de auto, wil je na afloop nog een hapje eten, of misschien wel naar een museum? Door je opstaplocatie goed te plannen kan je hier rekening mee houden met je rondvaart.

Ben je prijzen aan het vergelijken van verschillende partijen?

Let dan op wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen, dit verschilt erg per partij. Ook zijn de voorwaarden van verhuur vaak verschillend, denk aan de mogelijkheid om te annuleren bij slecht weer.

Heb je specifieke wensen voor de inhoud van je rondvaart?

Geef dit duidelijk aan bij de boeking. Wil je bijvoorbeeld langs een specifieke plek varen of wil je zo veel mogelijk te weten komen over het VOC verleden van Amsterdam? Als je dit van te voren aangeeft kunnen we hier rekening mee houden tijdens de rondvaart.

Heb je moeite de duur van je rondvaart te bepalen?

Boek tenminste twee uur voor een ontspannen rondvaart waarin je gelegenheid hebt om Amsterdam goed te bekijken. Vaak komt een rondvaart neer op 3 a 4 uur varen om de stad goed te kunnen bewonderen vanaf het water.

 Boeken van een salonboot

Op zoek naar een ‘out of the box’ vergaderlocatie?

Onze luxe salonboten zijn zeer geschikt als vergaderlocatie. Met wifi aan boord en mogelijkheden voor catering zijn de salonboten zeer geschikt voor een inspirerende meeting.

Wordt er slecht weer voorspeld,  maar wil je toch varen?

Ook in de herfst of winter kun je vanaf het water genieten van Amsterdam. Onze luxe salonboten zijn overdekt en verwarmd. Heb je een sloep gehuurd, maar wordt er plotseling slecht weer verwacht? Je kunt de sloep kosteloos annuleren en informeren naar de beschikbaarheid van onze salonboten.

Dineer eens aan boord in plaats van in een restaurant

Een originele locatie om eens te dineren is aan boord van een salonboot. Het is mogelijk om aan boord van de salonboten een buffet of zittend diner te boeken. Zo kun je in besloten sfeer met familie, vrienden of zakenrelaties dineren en genieten van de Amsterdamse grachten.

 Boeken van een sloep

Boek op tijd een sloep om teleurstellingen te voorkomen

Zeker als het mooi weer wordt is er veel belangstelling voor het huren van een sloep.

Denk na over eten en drinken aan boord

Je kunt gebruik maken van onze uitgebreide catering aan boord, of kies een leuk café of restaurant uit om je rondvaart te starten of te eindigen.

Voorbereiding van de rondvaart

Spreek duidelijk af waar en hoe laat je wilt starten

Zowel met de schipper als alle mensen die meegaan op de toch. Als we moeten wachten op een van de gasten, gaat dit helaas ten koste van de vaartijd.

Wees bereikbaar

Zorg dat de schipper jouw mobiele telefoonnummer heeft en zorg dat je dat van de schipper ook bij de hand hebt. Mocht je dan onverwacht een vraag hebben, kan je de schipper altijd bereiken.

Controleer het weer

Helaas schijnt niet altijd het zonnetje. In principe kunnen we ook met een beetje regen prima rondvaren, we kunnen namelijk een regendak monteren op onze sloep. Hou er ook rekening mee dat het op het water wat koeler is dan op het land, ook voel je de wind beter. Een extra laag kleding (trui of jas) kan dus vaak geen kwaad.

Heb je geen waterbenen?

Hou dan rekening met je schoeisel, misschien is het niet zo’n goed idee om net vandaag je nieuwe naaldhakken uit te proberen.

 Tijdens de rondvaart

Volg instructies van de schipper altijd op

De schipper is verantwoordelijk voor de boot en al haar passagiers. Werk daarom altijd mee met de schipper als hij hierom vraagt, er is vaak veel verkeer op de Amsterdamse grachten en samen moeten we er voor zorgen dat het leuk en veilig blijft.

Muziek aan boord

Sinds een paar jaar is het voor alle open sloepen helaas verboden om muziek te draaien op de grachten. In de salonboten kan wel muziek worden afgespeeld.

Heldere communicatie aan boord

Diegene die boekt is in principe het aanspreekpunt voor de schipper. Vaak krijgen we verzoeken betreft de route, stopplekken en dergelijke. Voor de duidelijkheid is het prettig dit (zeker als de groep wat groter is) te laten verlopen via diegene die ook de boeking heeft verzorgd.

Geniet van een hapje en een drankje

Het is mogelijk van te voren catering te boeken of te stoppen bij een leuk café of restaurant. Het blijft altijd mogelijk om zelf drinken of eten mee te nemen aan boord, laat dit even weten, dan kunnen we zorgen voor een koelbox.

 Afsluiten van rondvaart

Let op uw eigen spullen

Controleer of alle gasten de spullen meenemen van boord. Vaak gaan er extra tassen, jassen en dergelijke mee aan boord, vergeet deze niet.

Eten en drinken aan boord

Heb je zelf eten en drinken verzorgd? Neem wat over is dan weer mee.

Laat weten wat je van Amsterdam Boothuur vindt

Laat een recensie van je rondvaart achter.