Over Amsterdam Boothuur

Amsterdam Boothuur is in 2013 opgericht door drie vrienden die een voorliefde voor boten hebben en altijd op de grachten te vinden zijn.

De drie oprichters zijn van A tot Z met veel passie betrokken bij de boten. Zo hebben zij eigenhandig de twee robuuste reddingssloepen omgebouwd naar twee luxe rondvaartsloepen met elektrische motor. Ook varen zij zelf veel als schippers op de sloepen.

Door de vele aanvragen is het team inmiddels uitgebreid met een 10-tal schippers die stuk voor stuk uitstekend kunnen varen en de grachten op hun duimpje kennen. Naast de sloepen waar Amsterdam Boothuur mee vaart is in 2017 de luxe salonboot Valerie in gebruik genomen. In 2018 is de vloot uitgebreid met een twee salonboot: Marjet.

De belangrijkste missie van Amsterdam Boothuur is om iedereen die met ons meevaart een onvergetelijke tocht te bezorgen en met een glimlach van boord te laten gaan.

Met elkaar verzorgen we ieder jaar minimaal 700 vaartochten en beleven veel mensen de grachten in Amsterdam op hun mooist!

114.000 passagiers per jaar

720 rondvaarten per jaar

14 medewerkers

3.600 kilometer gevaren