Veel gestelde vragen over boot huren in Amsterdam

 • Het is geen enkel probleem als u uw eigen hapjes en/of drankjes mee wilt nemen. We zetten een koelbox voor u klaar! Uiteraard brengen we hiervoor geen extra kosten in rekening. Mocht u decatering wel willen laten verzorgen doen we dat uiteraard met plezier, of stoppen (indien mogelijk) bij uw favoriete restaurant aan de Amsterdamse grachten.

 • Zoals u op onze sloepenpagina kunt zien is het mogelijk Sloep Max te overdekken. Mocht het dus gaan regenen zit u droog. Indien u liever niet vaart met regen kunt u altijd kosteloos annuleren, mocht het slecht weer zijn.

 • Wij adviseren tenminste twee uur uit te trekken om te kunnen genieten van de Amsterdamse grachten. Wilt u specifieke plekken in de stad bekijken, neem dan even contact op om de route en duur van de vaartocht te bespreken.

 • In principe varen we in het centrum van Amsterdam. Heeft u specifieke wensen, bijvoorbeeld als opstapplek bij een trouwerij, of om bezoekers/personeel van uw organisatie bij een evenement af te zetten is dit uiteraard mogelijk. Hou er rekening mee dat we buiten het centrum voorvaarkosten rekenen om u af te halen.

 • Onze schippers zijn goed op de hoogte van de actuele situatie op het water en kiezen normaal gesproken de mooiste route bij uw boekingsduur. Wilt u zelf de route bepalen, of graag specifieke plekken bezoeken dan is dit uiteraard geen probleem. Meldt dit als opmerking tijdens uw boeking, of overleg dit tijdens de vaart met de schipper.

 • Bekijk onze meest gebruikte opstaplocaties hier. Heeft u zelf een andere plek in gedachte, binnen of buiten het centrum van Amsterdam neem dan even contact op of meld dit op het boekingsformulier.

 • Wanneer u opstapt in het centrum van Amsterdam, bijvoorbeeld op een van onze veelgebruikte opstaplocaties, dan betaalt u geen voorvaarkosten. Wilt u opgepikt worden buiten het centrum van Amsterdam, dan brengen we wel voorvaarkosten in rekening. Uiteraard laten we dit altijd van te voren weten.

 • Het is geen probleem om uw hond mee te nemen aan boord. Hier rekenen we geen extra kosten voor. Wel vinden we het prettig als u dit even meldt bij een boeking.

 • Vermakelijkheidsretributie is een verplichte belasting van 66 cent per persoon, die wij namens Gemeente Amsterdam in rekening moeten brengen, vergelijkbaar met toeristenbelasting op de huur van een vakantiehuis. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van gemeente Amsterdam.

 • Sinds een paar jaar is het voor alle open sloepen helaas verboden om muziek te draaien op de grachten. In de salonboten kan wel muziek worden afgespeeld.

 • Sloep Max is voorzien van een aflsuitbaar toilet in de boeg.

 • Uiteraard hebben wij zwemvesten voor kinderen aan boord. Wilt u zo vriendelijk zijn het aantal en de leeftijd van de kinderen bij de boeking door te geven, dat wij hiermee rekening kunnen houden bij het voorbereiden van uw vaart?

 • Het plaatsen van een optie is geen probleem, dit kan telefonisch of via ons online boeking formulier. Laat bij het online boeken wel even via het opmerkingenveld weten dat het een optie betreft.

Staat uw vraag er niet bij?

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Misschien heeft u dan wat aan onze handige tips. Deze tips zijn vooral gericht al u voor het eerst (in Amsterdam) het water op gaat. Mocht u een andere vraag hebben, neem dan gerust contact met ons op!