Skip to content

Lichtjestocht Amsterdam

Onvergetelijke lichtjestocht in Amsterdam

De leukste lichtjestocht in Amsterdam beleeft u tijdens het Amsterdam Light Festival. Tijdens dit festival wordt stad verlicht door artiesten van internationale allure. Hun verrassende lichtinstallaties en projecties zijn volop te bewonderen tijdens een lichtjes-rondvaart. Amsterdam Boothuur verzorgt de mooiste. Dit dankzij de ervaring van onze kapiteins met dit festival. Wees er bij, want de lichtjestocht van dit jaar wordt het heel bijzonder. DISRUPT! zal u verrassen.

DISRUPT! tijdens uw lichtjestocht door Amsterdam

Dit jaar is DISRUPT! het thema van het Amsterdam Light Festival. Ruim 650 kunstenaars, ontwerpers en architecten zijn door het festival uitgedaagd om te ondervragen, beproeven en wakker te schudden. De verschillende kunstwerken doen dit elk op hun eigen manier. Zo zijn er dynamische lichtinstallaties in parken, felgekleurde projecties op historische gebouwen, en lichtkunstwerken waar u letterlijk doorheen loopt, of vaart. Het vraagt allemaal om een Amsterdam-rondvaart. Lichtjes kijken wordt niet beter, want Amsterdam is altijd mooier vanaf het water, zijn tijdens een lichtjestocht.

Ook de lichtjestocht: Amsterdam te voet verkennen

Bekijk ook voor of na uw rondvaart lichtjes. Amsterdam Boothuur kan u hiervoor op verschillende plaatsen komen halen en afzetten. Er zijn verschillende wandelroutes, die u langs spectaculair verlichte kunstwerken brengen. Zoals de wandelroute ‘Illuminade’, tijdens het derde weekend in januari 2020. Deze route loopt kriskras door de Plantage- en Weesperbuurt. Gaat u met de kinderen op lichtjestocht, dan kunt u deze route inkorten tot een leuke route van slechts 2,3 kilometer. Dan maakt u een rondje rondom Artis. De langste lichtjestocht is 8,5 kilometer en start op het Beursplein.

Maak foto’s van uw lichtjestocht

Wie deze lichtjestocht in Amsterdam kent, weet hoe belangrijk het is om mooie foto’s te maken. Zulke bijzondere kunstwerken zie je immers niet vaak. Een goede reden om deze vast te leggen op de gevoelige plaat, samen met de mensen van uw gezelschap. Neem dus een goede camera mee. De nieuwste telefoons hebben gelukkig ook uitstekende camera’s. De meest geschikte salonboot voor het maken van foto’s is de Roos, vanwege de grote raampartijen, het (deels) open dak, en ruime uitzicht tijdens de lichtjestocht. Amsterdam Boothuur heeft ook kleinere (salon)boten, groepen tot 12 en 19 personen.

Lichtjes-rondvaart Amsterdam: de boten

Wat is uw perfecte lichtjes-boot? Amsterdam Boothuur heeft drie verschillende salonboten. De kleinste is de Marjet, voor maximaal 12 personen. Deze heeft een typerende Art Deco/Amsterdamse school-stijl. Een stuk groter is de ‘koninklijke’ salonboot Valerie, voor 19 personen. Deze is praktisch gemaakt voor een Amsterdam-rondvaart: lichtjes kijken kan door het grote dakraam, de brede raampartijen en het open achtersteven. Zoekt u voor een grote groep de perfecte lichtjes-boot? Amsterdam Boothuur heeft hiervoor de Roos, een chique salonboot met tuimte voor maximaal 50 personen.

Amsterdam Light Festival

Amsterdam Boothuur biedt

 

  • Klassieke privé boten voor elke gelegenheid
  • Capaciteit variërend van 12 tot 50 passagiers
  • Vaar uw eigen, unieke route in overleg
  • Uitgebreide keuze aan catering aan boord of in samenwerking met horeca
  • Betaling per factuur achteraf
  • Muziekinstallatie aan boord
  • toilet en verwarming aan boord

Stille lichtjestocht in Amsterdam

Een lichtjestocht in Amsterdam is alleen leuk als deze comfortabel is. Hiervoor zijn de interieurs van de salonboten bij Amsterdam Boothuur perfect verzorgd. Bovendien worden deze aangedreven door elektromotoren. Die zijn zuinig, produceren geen vieze uitlaatgassen en maken zeer weinig geluid. Zo zit u comfortabel met elkaar te praten en bewondert u tijdens uw rondvaart lichtjes, Amsterdam, en vele bezienswaardigheden.

Klanten over Amsterdamboothuur.nl

Lichtjestocht Amsterdam

Mooie boot. Fantastische service. Aan alles was gedacht. Het was tot in de puntjes geregeld. Het was helemaal af. Een absolute aanrader!

Lichtjestocht Amsterdam

Perfect service. Beautiful boats. Good food and great attention for details. Best way to experience Amsterdam from the water.

Lichtjestocht Amsterdam

Boot gehuurd voor vrijgezellenfeest, goed geregeld, boot was op tijd, route in overleg, drinken was koud en voldoende aan boord.

Lichtjestocht Amsterdam

Erg klantvriendelijk en service gericht! Een mooie, representatieve boot, zeker in vergelijking met andere aanbieders. Een echte aanrader voor een succesvol evenement / uitje. Het hele gezelschap heeft genoten. Zeker voor herhaling vatbaar.