Skip to content

Varen in Amsterdam

Wilt u varen in Amsterdam in een van onze luxe slopen met schipper?

Ben je van plan binnenkort een keertje te gaan varen in Amsterdam? We hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet!

Soort boot dat je huurt

De mogelijkheden om te varen in Amsterdam zijn eindeloos. Zo is er een heel divers aanbod aan boten. Je kan bijvoorbeeld zelf een sloep gaan varen, een luxe sloep met schipper huren, misschien meer een culinaire rondvaart doen in een salonboot, een dinercruise of meevaren met een grote rondvaartboot. Alle boten hebben zo hun eigenschappen, kies daarom het soort boot dat het beste bij uw doel en gezelschap past, lees daar hier meer over.

Varen in Amsterdam: De route van de rondvaart

Tijdens het varen in Amsterdam zijn er veel bezienswaardigheden. Vaak te veel voor een rondvaart. Door de route goed te kiezen, kan je van tevoren bepalen welke punten je echt gezien wilt hebben. Er zijn een aantal routes, gericht op verschillende interessegebieden, bekijk deze hier. Mocht je zelf specifieke wensen hebben, dan houden we hier graag rekening mee tijdens de rondvaart.

Moment waarop je gaat varen in Amsterdam

Elke periode heeft zo zijn charme om te varen in Amsterdam. Wat je te zien krijgt is echter zeer divers. Zo kan je in de winter genieten van het Amsterdam Light Festival. Tijdens de zomer is het vaak drukker op het water en bruisen de grachten van leven. Op de Amsterdamse grachten worden veel evenementen georganiseerd. Wil je gaan varen op zo’n dag, reken dan op topdrukte en vaak afgesloten grachten. Ideaal als je op wilt gaan in de bruisende energie van Sail, Koningsdag of Canal Parade, maar als je komt om de architectuur in Amsterdam te bewonderen, kan je beter op een andere dag komen.

Tips voor het varen in Amsterdam

Wanneer je een rondvaart goed voorbereid heb je er optimaal plezier van. Denk hierbij aan catering, duur, juiste kleding. Zeker als je voor het eerst gaat varen kan je het beste even onze tips lezen.

Varen in Amsterdam is een ervaring

Ben je niet zo vaak in Amsterdam of heb je buitenlandse gasten op bezoek? Dan is varen in Amsterdam echt een ervaring om niet te missen! De unieke grachten, het geweldige uitzicht op de Amsterdamse bezienswaardigheden. En dat op een ontspannen manier vanaf een boot. Geen wonder dat varen in Amsterdam een van topattracties in deze stad is.

Wil je meer weten over varen in Amsterdam?

Amsterdam Boothuur biedt rondvaarten in een luxe sloep. De ideale manier om met een gezelschap tot 45 man te genieten van de grachten. Wil je advies of heb je specifieke wensen, neem dan gerust contact op en we zoeken de boot en rondvaart die het beste bij jullie past! We zien jullie graag!

Sloep huren Amsterdam - Sloep Willy 7

Amsterdam Boothuur biedt

  • Een luxe sloep met professionele schipper en vaarvergunning
  • Ophalen en afzetten op kantoor of andere gewenste locatie
  • Uitgebreide keuze aan catering aan boord of in samenwerking met horeca
  • Betaling per factuur achteraf
  • Geen Voorvaarkosten (Centrum Amsterdam)
  • Annuleren bij regen geen probleem